Коприва-Nettle

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка коприва

Борд Меню

събота, 1 ноември 2014 г.

Widgets

Коприва за коса

Корени от коприва за коса

Уникалния състав на коприва включва голямо количество мравчена киселина, фолиева, оцетна киселина, ценни етерични масла, естествен хлорофил. Коприва съдържа в състава си и витамин С, В2, бета-каротин, калций, магнезий и желязо. Прекрасните свойства на копривата са широко използвани в медицината за лечение на редица заболявания, но в тази статия ще разгледаме незаменимите свойства на коприва, за подобряване на здравето на косата-корени от коприва за коса.Коприва отлично укрепва корените на косата и ги предпазва от загуба.Премахва омазняването на кожата на главата,коприва за мазна коса, сърбежа и появата на пърхот.Маска с коприва за коса, възстановява структурата на косъма и стимулира растежа на косата.



Коприва за коса, се използва като се прави отвара за изплакване и маска с коприва за коса получени в комбинация с други компоненти. Също така, тъй като е възможно да се получи масло, което отлично помага в проблемите с отделните косми. Копривата може да се използва както в чист и сух вид. Събирането на коприва и трябва да бъде само в екологично чисти райони, далеч от пътища и депа за отпадъци.


За да се подобри растежа на косата ,един широко използван метод е ,да си направите сок от прясна коприва, което е много лесно за приготвяне.В сокоизстисквачка слагате 2-3 супени лъжици прясно изцеден сок разтривайте в корените на косата, после увийте главата с найлон и оставете в продължение на 1 час.

Ефективна маска за растежа на косата-смесете отвара от листа от коприва и отвара от корени от репей в равни количества. Така се овлажнява косата след като сте я измили предварително с шампоан, направете разтривка на кожата и косата.Отвара от коприва за растежа на косата има още една универсална рецепта за подобряване на растежа на косата.За укрепване на косата и премахване на пърхота се прави отвара, направена от една супена лъжица сухи, добре нарязани листа от коприва, и 1 супена лъжица от коприва коренища и 200 мл. вода. Сварете смеската за 30 минути, след това разтривайте в корените на косата.


 Маска с коприва за мазна коса-каша от коприва: Разбъркайте в блендер пресни листа от коприва, добавете 1 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре. След разтваряне на солта я втрийте  в корените на косата. След 15 минути отмийте маската-каша от коприва с топла вода.



Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар