Коприва-Nettle

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка коприва

Борд Меню

понеделник, 3 ноември 2014 г.

Widgets

Коприва чай

Чай от коприва


 Как се прави чай от прясна коприва, За да се извлекат и запазят полезните вещества и ползи от, чай от коприва е задължително само да се запарва(запарка на коприва). За профилактика на редица болести и симптоми може да пиете чай от коприва през цялата година.Чай от коприва освен за редица заболявания които изброихме чай от коприва се използва за отслабване и чай от коприва и хубава кожа.
най-важното за да стане качествен чай от коприва листата на копривата трябва да се събират от май до края на септември, а корените и  коренищата-от септември до края на ноември.Окосявате стъблата и събирате листата докато копривата е свежа.Коренищата се изчистват и измиват от пръста и са готови за употреба.


Как се приготвя чай от коприва

Тинктура от коприва


Запарка на чай от коприва: Една пълна чаена лъжица се попарва с 250 милилитра вряла вода и се оставя да се накисне за 10-15 минути.
Тинктура от коприва: Корените от коприва, които искате да приготвите, трябва да са изровени през пролетта или есента.За целта трябва да ги измиете добре, после ги нарежете  на дребно и ги сложете в бутилка.Залейте ги с 40 градусова ракия от жито и ги оставете да престоят  на топло място за две седмици.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар